Innovatie Challenge.   

Innovatie Challenge


Innovatie, ja, daar moeten we eigenlijk meer aan doen………….Stel je eens voor!

Wat als iedereen gebruik kan maken van elkaars goede ideeën…En wat als iedereen zou kunnen leren van elkaars uitdagingen en wat, als dit direct leidt tot innovatie. Snel en efficiënt het juiste team samenstellen en vervolgens werk maken van innovatie! Binnen je eigen organisatie maar ook organisatie overstijgend. Het kan! Met de Innovatie Challenge…..Je deelt kennis, werkt aan innovatie en verbetert (én innoveert!) je dienstverlening.


Met de Challenge kies je voor een natuurlijke adoptie van innovatie binnen jouw organisatie, in feite leer je om je eigen organisatie te laten innoveren. Wij trainen de deelnemers op innovatie skills en andere vaardigheden die gevraagd worden in de 21ste eeuw. Anders denken en vooral anders doen, daar gaan we naartoe! Onderstaande figuur geeft de focusgebieden van de Innovatie Challenge weer, namelijk:

  • Organisatieontwikkeling – Optimaliseren en het trainen van medewerkers, anders leren denken.

  • Ontwikkeling portfolio - Nieuwe producten/diensten ontwikkelen of nieuwe markten aanboren.

  • Innovatie – Het ontwikkelen van ‘’iets volledig nieuws’’; anders doen!


Waarom?
De Innovatie Challenge biedt oplossingen voor iedereen die aangesloten is; Door kennis te delen, aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling en leiderschap maar vooral door te innoveren. Een innovatie is volgens ons immers pas een innovatie wanneer er een nieuw concept in de praktijk wordt gebracht, tot die tijd is het slechts een ‘’leuke gedachte’’.

Op het platform kun je challenges inbrengen in het netwerk wanneer het jou uitkomt. Je maakt dus gebruik van externe kennis die altijd beschikbaar is voor jouw organisatie. Tegelijkertijd versterk je de eigen organisatie en leren externen van jouw organisatie. Kortom: Anderen leren van jou en jij leert van anderen, een cliché maar wel de spijker op z’n kop! Zie het als samenwerken 2.0, nieuwe concepten gezamenlijk uitwerken om jouw organisatie en medewerkers te versterken, te verduurzamen en zodoende toekomstbestendig te maken.

Binnen de Challenge ga je zowel binnen de eigen organisatie als organisatie overstijgend direct aan de slag. Wij zorgen ervoor dat je de kennis uit de Challenge direct toepasbaar is binnen je eigen organisatie. Daarbij is het mogelijk om meerdere medewerkers te laten meedraaien in de challenges. Denk hierbij aan medewerkers uit alle lagen van de organisatie. Zo trainen we beetje bij beetje de gehele organisatie, op weg naar een nieuwe manier van denken & doen die collectief wordt gedragen!


Hoe dan?

De Innovatie Challenge is een samenwerking tussen The Upgrade Society en BWUZ. TUS vanuit teamontwikkeling en innovatie en BWUZ vanuit HR-vraagstukken en duurzame inzetbaarheid. De combinatie van deze 2 werelden heeft geleid tot deze unieke aanpak. Wij faciliteren en begeleiden het proces naar innovatie van A tot Z. Dit doen we digitaal op ons platform en door persoonlijke begeleiding. We maken hierbij gebruik van zogenaamde ‘’innovatie sprints’’ waarin je een aantal stappen doorloopt om te komen tot een kant en klaar innovatieconcept waar je direct mee aan de slag kan. In 12 stappen verdeeld in 8 weken van idee naar innovatieconcept. Op ons platform is iedereen welkom om mee te denken over de challenges. Hier geldt letterlijk hoe meer zielen hoe meer vreugd en hoe meer draagvlak en daadkracht voor innovatie!
Onze stip op de horizon…..

Net zoals de deelnemende organisaties zitten ook wij in een innovatieproces. Een innovatieproces richting onze eigen ‘’stip op de horizon’’, namelijk een innovatie ecosysteem waarin iedereen op ieder moment challenges kan delen en kennis kan inbrengen. Binnen de eigen organisatie, organisatie overstijgend maar op den duur ook sector overstijgend. Onderdeel hiervan is ook om studententeams te koppelen aan de challenges, frisse blikken en verassende inzichten! Waarom? Om dat wij geloven dat dit de toekomst is waarin innovatie een structureel onderdeel zou moeten zijn van bedrijfsvoering. Met de Innovatie Challenge blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen of beter nog, je wordt er onderdeel van……